Elon Musk verwijdert Tesla en SpaceX van Facebook

De ondernemer en technoloog Elon Musk keert Facebook de rug toe. ©REUTERS

Elon Musk heeft zijn twee iconische bedrijven SpaceX en Tesla van Facebook gehaald. Zowel Tesla als SpaceX had een slordige 2,6 miljoen volgers. Die zullen hun favoriete merken nu op andere sociale media in de gaten moeten houden.

Musk reageerde op de oproep van WhatsApp-oprichter Brian Acton op Twitter om Facebookaccounts op te heffen. ‘Ik wist niet eens dat SpaceX een Facebook-pagina had’, tweette Musk. Kort daarop waren de Facebook-accounts van het ruimtevaartbedrijf SpaceX en de bouwer van elektrische auto’s Tesla verdwenen.

De accounts van SpaceX en Tesla behoren tot de grootste die zijn opgeheven sinds de hashtag #deletefacebook ontstond. Daarmee worden mensen opgeroepen om hun Facebook-pagina op te heffen naar aanleiding van het privacy-schandaal rondom Cambridge Analytica.

Dat bedrijf kreeg op slinkse wijze de gegevens van meer dan 50 miljoen Facebook-gebruikers te pakken en bestookte de gebruikers met politieke propaganda. Facebook wist sinds 2015 van de zaak maar informeerde zijn gebruikers niet. Facebookoprichter Mark Zuckerberg gaf woensdag toe dat zijn bedrijf fouten heeft gemaakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud