Emakina groeit flink, maar houdt dividend in

Emakina, het digitale communicatie-agentschap dat genoteerd staat op het op Alternext-segment van de Brusselse beurs, heeft zijn omzet en operationele winst in het afgelopen jaar stevig verhoogd. Dit jaar zal de groei een pak lager liggen.

De geconsolideerde omzet steeg met 18 procent tot 48,8 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (ebitda) nam met 36 procent toe tot 3,75 miljoen euro.

Netto boekte Emakina wel nog een verlies van 0,4 miljoen euro. Het bedrijf wijt dat aan de hoge afschrijvingen op goodwill die verplicht zijn in het Belgische boekhoudrecht. Het gaat om een bedrag van ruim 1,5 miljoen in 2012. Zonder die afschrijvingen zou er een nettowinst geweest zijn van 1,05 miljoen euro. Toch gaat Emakina geen dividend uitkeren, net als vorig jaar.

De omzetgroei was in en buiten België even groot. Emakina werd in juli 2012 voor 52 procent eigenaar van het Geneefse communicatiebureau LABEL.ch, dat werd omgedoopt tot Emakina.CH. In ons land nam het bedrijf het handelsfonds over van het agentschap Wanabe uit Waterloo.

Voor 2013 zegt het management een ‘voortzetting van de groei’ te verwachten, maar wel ‘aan een aanzienlijk lager ritme’ dan in 2012.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud