Facebook speelt nu ook matchmaker voor adverteerders

Binnenkort kunnen bedrijven via Facebook adverteren met behulp van videowebsites ©REUTERS

Het Amerikaanse socialenetwerkbedrijf Facebook start met Anthology, een nieuw marketingprogramma dat adverteerders wil linken aan zeven prominente videoproducenten.

Facebook breidt zijn marketingactiviteiten verder uit. Nu biedt het bedrijven de kans om met bekende videowebsites samen te werken via het initiatief Anthology. Het is de bedoeling dat zeven videoproducenten exclusieve reclamecontent creëren voor bedrijven tegen betaling. Hierbij zal Facebook de rol spelen van matchmaker.

Uniek initiatief

Volgens Facebook is het programma uniek. ‘Er bekijken dagelijks meer dan 4 miljard mensen beeldende content op Facebook', klinkt het in een mededeling. 'De videoproducenten zullen hun creativiteit en productietechnieken aanbieden aan bedrijven die wensen te adverteren via Facebook. Wij stellen ons inzicht en knowhow ter beschikking zodat adverteerders de juiste keuze kunnen maken.'

Vice Media, The Onion, Vox Media, Funny or Die, Electus Digital, Tastemade en Oh My Disney zijn de betrokken videoproducenten. Adverteerders kunnen een partner naar keuze kiezen.

Geïnteresseerde bedrijven zullen diep in de buidel moeten tasten. Zo berichtte de technologische nieuwswebsite The Information vorige week nog dat de minimum instapkost 2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) zal bedragen.

Slimme zet

Analisten merken op dat Facebook met Anthology een slimme zet doet. Het initiatief geeft videoproducenten de kans rechtstreeks te werken met adverteerders zonder inmenging van verschillende marketingbureaus. Daarbovenop begeeft het socialenetwerkbedrijf zich in de wereld van 'branded content' zonder die zelf te moeten produceren. Hiermee is het risico op imagoschade nagenoeg uitgesloten.

Facebook is al langer bezig met de uitbouw van zijn advertentieplatform. Naar eigen zeggen haalt het bedrijf per kwartaal een miljard dollar winst uit zijn adverteerders.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud