Facebooktestament helpt nabestaande aan profiel

©Bloomberg

Europese Facebook-gebruikers kunnen vanaf maandag een contactpersoon aanwijzen die na hun overlijden beperkte controle over hun account krijgt. De functie was al in de Verenigde Staten beschikbaar, maar is nu ook in Europa ingevoerd.

Tot nu toe bevroor Facebook een pagina standaard als duidelijk werd dat iemand overleden was. Er kon dan wel een gedenkpagina van gemaakt worden.

Facebook introduceerde de nieuwe functie begin dit jaar in de Verenigde Staten. Vanaf maandag kunnen ook Europese Facebook-gebruikers vanuit hun instellingen aangeven, wie hun pagina mag beheren na hun dood. Dat mag maximaal één persoon zijn en hij of zij moet beschikken over een eigen Facebook-account.

Door bij de instellingen de optie 'contactpersoon voor accounts met herdenkingsstatus' te selecteren, kunt u nu instellen of iemand anders uw pagina mag beheren na uw overlijden. U kunt uw account ook automatisch laten verwijderen.

Europese Facebook-gebruikers kunnen nu een contactpersoon aanwijzen die na hun overlijden beperkte controle over het account krijgt ©Facebook

Zodra een persoon officieel is aangeduid als overleden, krijgt de aangewezen contactpersoon een 'beheer-knop' te zien op de pagina. De beheerder kan geen foto's en posts verwijderen en heeft ook geen toegang tot privéberichten.

Wel kan de beheerder een bericht bovenaan de pagina van de overledene plaatsen, de profielfoto wijzigen en vriendschapsverzoeken accepteren. Als de Facebook-gebruiker dit specifiek heeft toegestaan in de instellingen, kan de beheerder ook een back-up van het profiel maken en foto's en video's downloaden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud