Frans-Spaans trio aast op Le Monde

De Franse krant Le Monde is op zoek naar een overnemer.

De Franse mediagroep Nouvel Observateur, de Franse telecomgroep France Télécom en het Spaanse Prisa, de uitgever van de krant El País, hebben een principeakkoord bereikt over de overname van de Franse krant Le Monde. Dat liet France Télécom zondag weten.

De meest prestigieuze krant van Frankrijk is al een tijdje op zoek naar een overnemer. Een overname dringt zich op omdat Le Monde zwaar in de schulden zit.

De interesse van Nouvel Observateur, France Télécom en Prisa in Le Monde is niet nieuw. Mediagroep Nouvel Observateur zou naast een weekblad ook maar wat graag een dagblad in portefeuille hebben.

France Télécom is op zijn beurt bijzonder geïnteresseerd in de digitale activiteiten van Le Monde. Prisa heeft vandaag al 15 procent van Le Monde in handen en wil dat belang graag vergroten.

Principeakkoord

'We hebben een principeakkoord gesloten met Nouvel Obs-oprichter Claude Perdriel en met Prisa. Ik leg dat akkoord zondagavond voor aan de raad van bestuur van France Télécom', zei Stéphane Richard, de topman van de Franse telecomgroep, in een gesprek met Journal du Dimanche.

De topman van Nouvel Obs, Claude Perdriel, voegde eraan toe dat het Frans-Spaanse trio 80 miljoen euro veil heeft voor een belang van 67 procent in Le Monde. Perdriel liet doorschemeren dat Nouvel Obs, Prisa en France Télécom dat bedrag, indien nodig, tot 100 miljoen euro willen opdrijven.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud