Franse telecomgroep Altice wil ‘Spotify van de televisie' kopen

Met de inbreng van vers geld moet het product verder ontwikkeld worden en wil Altice de dienst zowel in als buiten Frankrijk verder doen groeien.

Altice, de telecomgroep van de Franse zakenman Patrick Drahi, zet zijn schouders onder de populaire Franse tv-app Molotov. België kan een van de doelmarkten worden.

Molotov is een Franse online dienst die het klassieke televisiemodel helemaal op zijn kop zet. Via het platform, dat onder meer beschikbaar is via apps voor Apple- en Google-toestellen, kan je gratis 36 zenders bekijken, zowel live als uitgesteld. Betalende gebruikers kunnen kiezen uit verschillende opties zoals extra zenders, opnamecapaciteit in de cloud of de mogelijkheid om de dienst ook buiten Frankrijk te gebruiken.

Molotov werd in 2016 gelanceerd en haalde binnen het jaar een miljoen gebruikers. Intussen zijn dat er al zeven miljoen. Genoeg om de telecomreus Altice – eigenaar van de mobiele operator SFR – ervan te overtuigen om met de start-up in zee te gaan.

Altice voert exclusieve gesprekken met Molotov over een meerderheidsparticipatie. De oprichters Pierre Lescure (ex-Canal+), Jean-David Blanc (AllloCiné) en Jean-Marc Denoual (ex-TF1) zouden wel aan boord blijven.

Buitenland

Met de inbreng van vers geld moet het product verder ontwikkeld worden en wil Altice de dienst zowel in als buiten Frankrijk verder doen groeien. ‘We willen in Frankrijk en internationaal de Spotify van de televisie worden’, zegt Leblanc. De klanten van Altice zullen de dienst aangeboden krijgen, maar Molotov zal ook beschikbaar blijven voor niet-klanten.

Altice en Molotov zeggen niet welke landen ze daarbij op het oog hebben, maar Franstalige regio’s zoals het zuiden van België lijken een logische keuze. Altice heeft wel geen substantiële activiteiten meer in ons land. Het bedrijf verkocht zijn kabelbelangen in Brussel en Wallonië eind 2016 voor 400 miljoen euro aan Telenet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud