Google betaalt half miljard voor satellietbedrijf

©Google Maps

Google neemt de Amerikaanse leverancier van satellietbeelden Skybox Imaging over voor 500 miljoen dollar (369 miljoen euro). Een nieuwe stap in de droom van Google om internet voor iedereen toegankelijk te maken.

Google betaalt 500 miljoen dollar (369 miljoen euro) voor het vijf jaar oude bedrijf, dat de internetreus in eerste instantie moet helpen de kaarten van Google Maps actueel te houden. Skybox heeft namelijk kleine, 'goedkope' satellieten ontworpen en gelanceerd die dagelijks foto's en video's van de aarde verzamelen.

Maar Google lijkt grotere plannen te hebben. 'Op termijn hopen we dat Sybox kan helpen om wereldwijd meer mensen toegang te geven tot internet en dat de kennis en de beelden van het bedrijf een rol kunnen spelen bij de hulp na humanitaire rampen', klinkt het.

Volgens Google hebben bijna 5 miljard mensen geen toegang tot internet en het bedrijf is volop bezig in zijn laboratorium Google X daarvoor een oplossing te bieden. Zo lanceerde Google in 2013 al een luchtballon die 20 kilometer boven Nieuw-Zeeland en zo een gebied tien keer zo groot als Brussel internet aanbiedt. 

Ook de overname van Titan Aerospace, een producent van drones die jarenlang in de lucht kunnen blijven en als vliegende antennes kunnen dienst doen, moet in dit kader gezien worden. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud