Groupon keldert na kwartaalrapport

Het aandeel Groupon kreeg maandag in de nabeurshandel op Wall Street een tik van bijna 20 procent na de publicatie van tegenvallende managementvooruitzichten. Dinsdag verloor het aandeel 27 procent tot 5,51 euro.

De winst van Groupon kwam in het tweede kwartaal nochtans hoger uit dan verwacht, maar de vooruitzichten voor het lopende kwartaal vallen tegen. Groupon mikt op een operationele winst van 45 à 65 miljoen dollar terwijl analisten rekenden op meer dan 70 miljoen dollar.

De tegenvaller heeft te maken met Europa, waar de consument op zijn portemonnee zit. Tegelijkertijd investeert Groupon in de uitbreiding van technologische nieuwigheden van de VS naar Europa.

De beurswaarde van Groupon is intussen gezakt tot minder dan 5 miljard dollar. Bij de beursgang waardeerden investeerders het bedrijf op 13 miljard dollar. De IPO's van internetbedrijven zoals Groupon, Facebook en Zynga blijken maanden na de eerste notering niet meteen een groot succes te zijn. Investeerders beginnen zich steeds meer vragen te stellen over de groeivooruitzichten van de bedrijven in kwestie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud