Hoofdredacteur Gazet van Antwerpen stapt op na vertrouwensbreuk

Pascal Kerkhove ©RV DOC

Pascal Kerkhove, de hoofdredacteur van Gazet van Antwerpen, stapt op. Volgens de redactie is dat te wijten aan een 'diepgaande vertrouwensbreuk' tussen de redactie van de krant en de directie.

De redactie van Gazet van Antwerpen reageert via een brief aan de lezer op pagina 3 van 'de Gazet' op het vertrek van de hoofdredacteur. 'Sinds het ontstaan van Mediahuis ervaart de redactie van Gazet van Antwerpen een verregaand gebrek aan respect vanwege de directie', luidt het. Hier de brief (klik om te vergroten): 

De journalisten vrezen dat ze door alle op til staande hervormingen binnenkort niet langer de kwaliteit zullen kunnen bieden die de lezer verwacht.  'Daarom willen we als redactie op deze plek onze grote bezorgdheid uiten over de toekomst van de krant. Kan Gazet van Antwerpen zijn zo typerende eigenheid behouden in het medialandschap? Sinds gisteren zijn we daar niet langer van overtuigd.'

De redactie van de Gazet van Antwerpen rekent op een 'duidelijk en geloofwaardig signaal' van de bedrijfstop in de hoop dat het vertrouwen tussen redactie en directie wordt hersteld.  'Zo niet zullen wij als redactie geen andere keuze hebben dan tot andere, meer drastische acties over te gaan. Hopelijk vindt u morgen ook nog een krant in uw bus.'

Enkele maanden geleden beslisten de uitgevers Corelio (De Standaard, Het Nieuwsblad) en Concentra (Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg) te bundelen in een nieuwe vennootschap, Het Mediahuis. De directie wil in het kader van die fusie 205 jobs schrappen. Dat leidde al tot sociale onrust, maar het personeel staakte niet.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud