Huffington lanceert nieuwssite voor de één procent

Arianna Huffington, de oprichtster van The Huffington Post. foto AFP ©AFP

De machtigste mensen op aarde krijgen binnenkort een nieuwssite die speciaal op hen gericht is. ‘World Post’ zal gelanceerd worden tijdens het World Economic Forum (WEF) in Davos, waar een groot deel van de doelgroep later deze maand aanwezig zal zijn.

De nieuwe site is een 50/50 joint venture van de nieuwssite The Huffington Post en van de miljardair Nicolas Berggruen. The Huffington Post werd opgericht door Arianna Huffington, zelf een vaste klant op het WEF en een gangmaakster van de ‘één procent’. Ze verkocht haar site later aan AOL. Berggruen is de oprichter van een invloedrijke denktank die zijn naam draagt, het Berggruen Institute.

Voor de nieuwe website werd een kransje ongewone commentaarschrijvers verzameld. Onder meer de voormalige Britse premier Tony Blair , Microsoft-oprichter Bill Gates en topman Eric Schmidt van Google zijn bereid gevonden om bijdragen te leveren voor de site. Heel wat deelnemers zijn vaste bezoekers van het WEF en/of adviseurs van het Berggruen Institute.

Maar aan de site zouden ook jonge en onbekende mensen meewerken. ‘Naast al die staatshoofden en belangrijke mensen uit het bedrijfsleven kunnen net zo goed een werkloze man uit Spanje of een Braziliaanse student op onze site schrijven’, zei Huffington bij de voorstelling van World Post. Een deel van het nieuws zal ook aangeleverd worden door de internationale correspondenten van The Huffington Post.

The Huffington Post zal de reclame werven en de evenementen organiseren voor de nieuwe site. Geen van beide partijen wilde kwijt hoeveel ze in het project investeren, maar World Post wordt wel een zelfstandig bedrijf dat winst nastreeft, ‘al is dat niet de eerste bedoeling’.

De redactieraad bevat heel wat mensen uit de mediawereld, zoals Juan Luis Cebrian (oprichter van de Spaanse krant El Pais), Dileep Padgaonkar (Times of India) , Yoichi Funabashi (ex-hoofdredacteur van de Japanse krant Asahi Shimbun) en Pierre Omidyar (oprichter en voorzitter van eBay en financier van de nieuwe onderzoeksjournalistieke organisatie First Look Media).

Volgens Huffington komt al 42% van de 94 miljoen unieke bezoekers die The Huffington Post elke maand aantrekt van buiten de VS. In twee jaar tijd lanceerde nieuwssite een tiental internationale sites, onder meer in onze grote buurlanden. Het Nederlandse taalgebied is voorlopig te klein.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud