Immoweb in Duitse handen

Foto Lieven Van Assche ©Lieven Van Assche

De Duitse mediagroep Axel Springer heeft een meerderheid gekocht in de populaire immozoekertjessite Immoweb. Dat gebeurt via een joint venture met een investeringsfonds. Die controleert voortaan 80 procent van Immoweb, zo meldt ProduPress, tot nu toe eigenaar van Immoweb.

De Duitse overnemers hebben maar liefst 127,5 miljoen euro veil voor 80 procent van Immoweb.

Immoweb werd in 1996 opgericht door Christian Rousseaux. Vandaag wordt de site geleid door diens zoon Christophe. Die meldt dat er, behalve het eigenaarschap, nog niet meteen iets verandert. 'Ik blijf ceo, het team blijft behouden en de kantoren verhuizen niet', zegt Rousseaux aan onze zusterkrant L'Echo.

'We worden al jarenlang het hof gemaakt, maar hebben tot dusver alle aanbiedingen afgeslagen', vervolgt Rousseaux. 'We wilden een partner waarmee we verder konden groeien, en dat is nu het geval met Axel Springer.

Immoweb is een zoekertjessite die zich specialiseert in vastgoed in België. De circa 140.000 zoekertjes trekken gemiddeld 2,4 miljoen unieke bezoekers per maand. Er werken momenteel 55 mensen voor de website vanuit de kantoren in Vorst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud