Klaus Van Isacker gaat VTM Nieuws leiden

Klaus Van Isacker wordt de nieuwe hoofdredacteur van VTM Nieuws. ©BELGA

De stoelendans rond News City, de integratie van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws, levert een nieuwe hoofdredacteur van VTM Nieuws op: Klaus Van Isacker.

In september schiet News City uit de startblokken. Dat is het samenwerkingsverband tussen Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws en de magazines. De Persgroep zette News City eind 2017 op poten, na de volledige overname van Medialaan door De Persgroep. 

DPG Media, sinds kort de nieuwe naam van De Persgroep, voert veel wissels door in voorbereiding op de start van News City. De meest opmerkelijke is de nieuwe hoofdredacteur voor VTM Nieuws.

VTM Nieuws

Van Isacker, die tot nu toe de leiding had over de magazines, wordt hoofdredacteur van VTM Nieuws. Hij was in de jaren 90 al even hoofdredacteur van VTM Nieuws. Hij heeft ook passages bij De Tijd, De Morgen, het Brusselse medium Bruzz en de voetbalclub Club Brugge op zijn cv. 

Klaus Van Isacker heeft onder meer passages bij De Tijd, De Morgen, het Brusselse medium Bruzz, de voetbalclub Club Brugge en VTM op zijn cv staan.

De huidige twee hoofdredacteurs van VTM Nieuws, Nicholas Lataire en Ann Goovaerts, krijgen nieuwe functies. Lataire wordt adjunct-directeur van News City. Hij zal de leiding hebben over de eengemaakte nieuwsredactie, samen met directeur Paul Daenen en managing editor Kurt Minnen, en het hoofdredactieteam. 

Machtsstrijd

Goovaerts krijgt de leiding over enkele overkoepelende projecten in de DPG Media-groep. Naast Van Isacker bestaat het hoofdredactieteam van News City uit Dimitri Antonissen (HLN digitaal), Frank Depoorter (Het Laatste Nieuws), An Meskens (magazines/showbizz), Frederik De Swaef (regio) en Geert Dewaele (video). 

In september vorig jaar brak een machtsstrijd uit op de redactie van VTM Nieuws. Lataire en nieuwsdirecteur Kris Hoflack moesten het bedrijf verlaten. Lataire kon na enkele woelige dagen naar het bedrijf terugkeren als hoofdredacteur. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud