Komst Amazon.nl bevestigd

De Amerikaanse webwinkel Amazon zal binnenkort starten met een Nederlandse vestiging. Het Centraal Boekhuis heeft daarover voor het eerst de lang aanslepende geruchten bevestigd aan de Nederlandse media.

De opening van de Nederlandse Amazon-site zou gepland zijn voor oktober. Een woordvoerder van het Centraal Boekhuis, dat boeken van ruim 500 uitgevers aan Nederlandse winkels levert, heeft bevestigd dat het in gesprek is met Amazon, schrijven Nederlandse media. Desbevraagd wil het Centraal Boekhuis die bevestiging evenwel niet herhalen. 'Het is onze policy dat wij geen uitspraken doen over andere marktpartijen, potentiële klanten of klanten', klinkt het.

Via de webwinkel kunnen boeken maar ook dvd's en elektronica worden besteld. Wat er in Nederland zal worden verkocht, is nog niet bekend. Volgens de Telegraaf zou Amazon bezig zijn met deals te sluiten voor films, tv-series en muziek. Amazon is al ruim een half jaar bezig met de voorbereiding. 

De komst van Amazon naar Nederland is ook goed nieuws voor de Belgische consument. Ook in België zou Amazon onderhandelen over de levering van boeken. Tot nu toe moesten klanten uit de Benelux beroep doen op Amazon Frankrijk, Duitsland of UK. De levering is wel gratis maar er is nauwelijks een aanbod van bijvoorbeeld Nederlandstalige boeken of cd's. 

Amazon zelf wil geen commentaar geven op het bericht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud