Le Soir-baas wordt gedelegeerd bestuurder bij uitgever De Tijd

Bernard Marchant, baas van Le Soir. ©Thierry du Bois

De functie van gedelegeerd bestuurder is bij het uitgeversbedrijf niet gelijk aan die van operationeel directeur.

In de nasleep van de aandeelhouderswissel bij Mediafin, uitgever bij zakenkranten De Tijd en L'Echo, vinden er ook een paar wijzigingen plaats in de raad van bestuur. 

Door de verkoop van het belang van 50 procent van De Persgroep aan Roularta, verdwijnen De Persgroep-CEO Christian Van Thillo en secretaris-generaal Christophe Convent uit de raad van bestuur. In hun plaats komen Roularta-voorzitter en -CEO Rik De Nolf en Xavier Bouckaert. 

Operationeel

Van Thillo was voor de aandeelhouderswissel gedelegeerd bestuurder bij Mediafin. Die functie is bij het uitgeversbedrijf niet gelijk aan die van operationeel directeur.

Die positie is nog altijd in handen van Frederik Delaplace. De nieuwe gedelegeerd bestuurder wordt Bernard Marchant, CEO van de andere aandeelhouder Rossel. 

Pauwels

Marchant oefent vanuit het bestuur wel bepaalde operationele verantwoordelijkheden uit, zoals het bekrachtigen van grotere overnames. De voorzittershamer van Mediafin is in handen van Dirk Velghe, die tot begin 2017 Delaplace voorafging als CEO van Mediafin. 

De nieuwe aandeelhouder Roularta draagt ook een onafhankelijk bestuurder voor. Het gaat om Caroline Pauwels, rector van de VUB. Zij volgt mediaspecialist en ex-Barcotopper Erik Dejonghe op. Haar benoeming volgt op de eerstvolgende raad van bestuur in juni. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud