Liberty formaliseert bod op Telenet

Mike Fries, de topman van Liberty Global. (foto: Reuters)

De beurswaakhond FSMA meldt dat het Amerikaanse Liberty Global zijn overnamebod op zijn Belgische dochter Telenet officieel heeft gemaakt.

Liberty Global is met een belang van 50,04 procent de hoofdaandeelhouder van Telenet. Op 20 september liet de holding weten een bod te overwegen op alle aandelen van het kabelbedrijf die ze nog niet handen heeft. 

Ruim een maand later zetten de Amerikanen hun intentie om in daden. Het overnamebod gebeurt zoals verwacht tegen 35 euro per aandeel.

De beurswaakhond heeft het prospectus over het bod ontvangen. Wanneer het publiek wordt gemaakt, is niet duidelijk - de FSMA kan er geen timing op plakken.

Uit de kennisgeving van de waakhond blijkt voorts dat er twee, klassieke scenario's zijn waarbij Liberty het bod kan intrekken.

In het eerste wordt het bod gelinkt aan de stand van de Bel20: als op de werkdag voor de bekendmaking van het biedresultaat de sterindex op 1.875,19 punten of daaronder sluit, kan het bod worden geannuleerd. Dat is 20 procent lager dan de slotkoers op 10 augustus.

In het tweede scenario verbindt Liberty zijn engagement aan de aandelenkoersen van Telenets sectorgenoten Ziggo, Kabel Deutschland en Virgin Media.

Vorige week bleek dat er een stevig haar in de boter zit bij Telenet. Op vraag van de onafhankelijke bestuurders plakte de zakenbank Lazard een waarde op het bedrijf, een klassieke procedure bij een overnamebod. Maar de uitkomst was minder klassiek: een waarde van 37 tot 42 euro per aandeel.

Een verrassing omdat het in ons land bijna een ongeschreven regel is dat een fairness opinion in de lijn van de biedprijs ligt. Liberty, 'not amused' met die prijs, hield echter vast aan zijn 35 euro per aandeel.

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud