McGraw-Hill splitst S&P af

Het hoofdkwartier van McGraw-Hill in New York (Foto Bloomberg)

De Amerikaanse groep McGraw-Hill hakt zich in tweeën. McGraw-Hill Markets, waartoe ook het ratingagentschap Standard & Poor's behoort, zal zich bezighouden met de kapitaal- en grondstoffenmarkten; McGraw-Hill zal zich toeleggen op educatieve diensten en digitaal leren.

Dat kondigt de groep aan in een persbericht. Met de opsplitsing, die kadert in een 'Growth and Value Plan', wil de raad van bestuur de groei versnellen en de aandeelhouderswaarde verhogen. McGraw-Hill rekent ook op kostenbesparingen.

'Na grondige analyse heeft de raad van bestuur besloten dat de oprichting van deze twee onafhankelijke ondernemingen de beste en meest betrouwbare manier is om superieure aandeelhouderswaarde te creëren', zegt voorzitter, president en CEO Harold McGraw III in het persbericht.

McGraw-Hill gaat daarnaast ook zijn aandeleninkoopprogramma versnellen. Tot dusver heeft het bedrijf voor 540 miljoen dollar eigen aandelen ingekocht; tegen eind dit jaar moet dat zijn opgelopen tot 1 miljard dollar.

McGraw-Hill Markets is voorlopig maar een werknaam voor de eerste poot. Die omvat de onderdelen Standard & Poor's, S&P Indices, S&P Capital IQ en Platts. De divisie verwacht voor 2011 een omzet van ongeveer 4 miljard dollar, waarvan bijna 40 procent in het buitenland wordt gerealiseerd.

McGraw-Hill Education is het nummer twee in de wereld voor onderwijs en opleiding, met een voor 2011 geraamde omzet van 2,4 miljard dollar. Het bedrijf, dat een nieuwe CEO zal krijgen, maakt didactisch materiaal voor het middelbaar en hoger onderwijs, en voor professionele bijscholing.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud