'Michael Bloomberg overweegt bod op FT'

Michael Bloomberg, burgemeester van New York en stichter van het gelijknamige financiële persbureau, heeft zijn zinnen gezet op de Britse zakenkrant Financial Times. ©EPA

New Yorks burgemeester Michael Bloomberg, miljardair dankzij het gelijknamige financiële persbureau, overweegt een bod op de Britse zakenkrant Financial Times. Dat meldt The New York Times. De befaamde Britse krant op het zalmroze papier staat al een paar maanden in de etalage, omdat haar moederbedrijf, de mediagroep Pearson, de onderwijspoot belangrijker vindt.

Michael Bloomberg, burgemeester van New York en miljardair als oprichter van het gelijknamige financiële persbureau, heeft zijn zinnen gezet op de befaamde Britse zakenkrant Financial Times. Hij zou een bod willen uitbrengen op de Financial Times Group, waar de zakenkrant deel van uitmaakt, meldt The New York Times. De krant beroept zich op bronnen dichtbij Michael Bloomberg.

De Britse uitgever Pearson, het moederbedrijf van de Financial Times Group, had de befaamde zakenkrant Financial Times al twee maanden geleden in de etalage geplaatst. Pearson wou voortaan voorrang geven aan zijn onderwijs- en professionele uitgeefactiviteiten. Die groeien niet alleen sneller dan de poot rond Financial Times, die eveneens een belang in het tijdschrift The Economist bevat, ze zijn ook winstgevender. Het voorbije jaar heeft Pearson de overnames in de onderwijssector aan elkaar geregen. Aan tien aankopen ging omgerekend niet minder dan 940 miljoen euro op.

Twee maanden geleden berichtte het financiële persbureau Bloomberg al dat Pearson voor de zakenkrant tot 1 miljard pond (1,25 miljard euro) wil vangen. FT Group, de groep rond de krant, is goed voor 8 procent van de omzet van Pearson en 12 procent van de winst. De verkoop van Financial Times valt samen met het nakende vertrek van Marjorie Scardino, de ceo van Pearson. Ze kondigde al aan rond de jaarwisseling na 16 jaar de deur achter zich dicht te trekken.

Mogelijk vallen beide gebeurtenissen niet toevallig samen. Want Scardino heeft tijdens haar bewind steeds een strijdpunt gemaakt van het behoud van de bekende zakenkrant. 'Over mijn lijk', zei ze ooit over een mogelijke verkoop.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud