Minder omzet voor Yahoo

Marissa Mayer, de CEO van Yahoo, was vorige week ook op het World Economic Forum in Davos - Foto Bloomberg ©Bloomberg

Internetbedrijf Yahoo zag de omzet in de laatste drie maanden van 2013 opnieuw dalen, voor het vierde kwartaal op rij al. De prognose voor het eerste kwartaal was ook geen hoogvlieger.

De omzet belandde in het vierde kwartaal op 1,266 miljard dollar, tegen 1,346 miljard een jaar eerder. De inkomsten uit advertenties daalden met 6 procent in vergelijking met het vierde kwartaal van 2012. Yahoo heeft het moeilijk om op te boksen tegen internetbedrijven als Facebook of Google, die ook volop de advertentiemarkt afschuimen.

De nettowinst dikte echter mooi aan tot 348,2 miljoen dollar, van 272,3 miljoen een jaar eerder. Zonder een aantal elementen bedroeg de nettowinst 46 cent per aandeel. Daarmee deed het door Marissa Mayer geleide bedrijf beter dan analisten hadden ingeschat. Zij rekenden volgens Thomson Reuters op 38 cent.

Yahoo rekent er op in het lopende eerste kwartaal een omzet tussen 1,06 en 1,1 miljard dollar te halen. Dat is een lichte ontgoocheling: analisten rekenden gemiddeld op 1,09 miljard dollar, becijferde Bloomberg.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud