Nederlandse versie van ‘De Ideale Wereld' in de steigers

De Ideale Wereld ©sbs

Het satirische actuaprogramma ‘De Ideale Wereld’ krijgt als alles goed gaat een Nederlands broertje. Het Nederlandse productiehuis CCCP gaat met het idee de baan op om het aan een Nederlandse zender verkocht te krijgen.

‘De Ideale Wereld’ is in eigen land al geruime tijd de smaakmaker op commerciële zender Vier. Het Woestijnvis-format mag dan geen kijkcijferkanon zijn voor de omroep, hij wordt bij een jong publiek wel fel gesmaakt, getuige de populariteit van de fragmenten op het web. De dagelijkse uitzending viel op de Vlaamse Televisiesterren ook in de prijzen als beste actuaprogramma.

De Ideale Wereld | Ambtenaren verhuizen naar Tour & Taxis

En ‘De Ideale Wereld’ heeft nu ook buitenlandse aandacht getrokken. Het productiehuis CCCP heeft een optie genomen op het format. ‘Dat wil concreet zeggen dat ze de exclusieve rechten hebben om een Nederlandse versie voor te bereiden en te pitchen bij de Nederlandse zenders’, legt Sue Green van The New Flemish Primitives uit. Dat distributiebedrijf probeert Vlaamse formats van productiehuizen Woestijnvis, deMENSEN en De Filistijnen in het buitenland te slijten.

Deze optieovereenkomst levert nog geen inkomsten op. ‘Het is pas als een zender het programma koopt, dat we per aflevering licentie-inkomsten kunnen innen’, zegt Green. CCCP maakt nu al een Nederlandse versie van het Woestijnvis-format ‘Basta’, onder de naam ‘Rambam’. Het productiehuis werkt momenteel aan een vierde seizoen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud