Netflix wil 1,5 miljard ophalen

Netflix heeft wereldwijd al 300 miljoen gebruikers die vaak een abonnement nemen om exclusieve reeksen te kunnen bekijken. ©REUTERS

In de strijd om goede content is Netflix van plan zich nog dieper in de schulden te steken.

Het streamingplatform Netflix is van plan 1,5 miljard dollar op te halen. Het beursgenoteerde bedrijf wil schuldbewijzen uitgeven. In de aankondiging die Netflix maandag publiceerde, klonk het dat het extra geld nodig is voor ‘algemene bedrijfsdoelen’, maar alles wijst erop dat het wordt aangewend om nieuwe content te produceren.

In de strijd met andere videoplatformen en omroepen worden eigen series als 'House of Cards', 'Stranger Things' en 'Dark' steeds belangrijker. Om die te maken moet Netflix zeer diep in de buidel tasten. Dit jaar wil het 7,5 à 8 miljard dollar uitgeven aan de productie van eigen materiaal en licenties van bestaande reeksen en films.

Netflix had op 31 maart 2,6 miljard dollar in kas. Daar stonden zo'n 24 miljard dollar schulden tegenover: 6,54 miljard 'klassieke' langetermijnschulden en 17,9 miljard dollar langlopende licentieverplichtingen. Het is de vijfde keer in drie jaar dat Netflix via die weg meer dan 1 miljard dollar wil ophalen. Het afgelopen jaar steeg het aandeel van Netflix met meer dan 125 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud