Netlog-boys bouwen aan immo-site

©BELGA

Toon Coppens en Lorenz Bogaert, de mannen achter sociale netwerksites Netlog en Twoo, ontwikkelen samen met Maarten Vandenbroucke (ex-Gatewing) een nieuwe immo-site 'Realo'. Veel details zijn er niet maar het project moet verder gaan dan wat vandaag op de Belgische markt is.

De initiatiefnemers zijn schaars met hun commentaar. 'We verkiezen om voorlopig onder de radar te blijven', bevestigt CEO Vandenbroucke een bericht op de website van Datanews over hun project. 

Wat zeker is, is dat Realo een vastgoedsite wordt waar kopers en verkopers elkaar kunnen vinden. Maar de bedoeling van Coppens, Bogaert en Vandenbroucke is om verder te gaan dan wat vandaag op de markt is.

In België is Immoweb het nummer 1 in online immobiliën.  Je vindt er hoofdzakelijk zoekertjes voor huur- en koopwoningen, bouwgronden en appartementen. Maar in het buitenland pakken immosites het breder aan. Zo is er het Amerikaanse Zillow, dat furore maakt met zijn 'Zestimate': een geschatte waarde van bijna elk huis in de VS. 'Wij kennen die sites maar om te zeggen dat we hetzelfde gaan maken, is fout', aldus Vandenbroucke.

Realo wil tegen eind dit jaar van start gaan. Het krijgt zijn hoofdkantoor in Gent en is nog op zoek naar 5 à 10 ontwikkelaars. Hoewel Coppens en Bogaert erbij betrokken zijn, staat dit volledig los van Massive Media, de vennootschap boven Netlog en Twoo.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n