Nieuwe Wii U van Nintendo neemt slechte start

(foto: Bloomberg) ©Bloomberg

De Japanse videogamereus Nintendo schreef in de eerste negen maanden van dit jaar weer groene cijfers, maar waarschuwt ook dat de jaarcijfers ver onder de verwachtingen zullen liggen. De verkoop van de nieuwe console Wii U valt tegen.

Nintendo zei vandaag in een verklaring dat de eindejaarsverkopen onder de verwachtingen lagen als gevolg van een slechte start voor de Wii U. Ook de draagbare console 3DS, die intussen alweer twee jaar oud is, verkoopt niet meer zo goed als voorheen. Net als andere spelers uit de gamingsector voelt Nintendo de concurrentie van smartphones en tablets, die steeds meer als alternatieve gamingtoestellen worden gebruikt.

Nintendo hoopte van de Wii U, die in november gelanceerd werd, tegen einde maart (het einde van het boekjaar in Japan) 5,5 miljoen stuks te verkopen. Maar het zit nu nog maar aan een goede drie miljoen, en heeft zijn doelstelling voor einde maart verlaagd naar 4 miljoen. Ook de verkoop van games zou met 16 miljoen dit boekjaar een stuk lager uitkomen dan de eerste raming van 24 miljoen.

De eerste versie van de Wii die in 2006 uitkwam, was een groot succes met bijna 100 miljoen verkochte exemplaren. Het was de eerste gameconsole met draadloze controllers die bewegingen van de spelers kon detecteren.

De Wii U is een uitbreiding van het systeem, waarbij de controllers voorzien zijn van aparte schermpjes. Maar volgens Nintendo ziet de consument nog onvoldoende wat de extra troeven van het systeem zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud