NRC Media te koop

De investeringsmaatschappij Egeria zoekt een koper voor NRC Media, het bedrijf boven NRC Handelsblad en NRC Next. Dat schrijft het Nederlands blad Adformatie.

Er gaan al langer geruchten dat Egeria van NRC Media af wil. Maar de desinvesteringsplannen beginnen concreet te worden, schrijft Adformatie. Volgens het Nederlandse blad praatte grootaandeelhouder Egeria de afgelopen tijd al met Telegraaf Media Groep (TMG) over een verkoop, maar haakte TMG af. Er liepen naar verluidt ook gesprekken met een Duitse mediapartij.

'Het klopt dat Egeria met NRC Media aan het leuren is', stelt een bron. Een andere bron meldt: 'Egeria sprak met de Telegraaf (TMG) en een Duits mediabedrijf. Daar zouden ze rond de 118 miljoen euro hebben gevraagd, één keer de jaaromzet van 2012. Maar dat bedrag is absurd hoog en dat vonden de Duitsers blijkbaar ook, want het gesprek duurde maar kort. Ik denk dat NRC Media eerder zo’n 40 à 50 miljoen zou moeten opleveren.'

Egeria, de investeringsmaatschappij van de familie Brenninkmeijer, kocht NRC Media in 2009 voor 70 miljoen euro van De Persgroep. Die moest dat onderdeel van de Nederlandse mededingingsautoriteiten verkopen na de overname van PCM. NRC Media was daar een onderdeel van. Egeria verwierf uiteindelijk een belang van 91 procent. De Nederlandse mediatycoon Derk Sauer heeft 9 procent in handen. Egeria heeft als investeerder hoge winsten als doelstelling en eist een rendement van zo’n 20 procent per jaar, weet Adformatie.

Bij Egeria was niemand voor commentaar bereikbaar.​ 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud