Ontslagronde VTM valt lichter uit dan verwacht

Minder ontslagen bij VTM dan verwacht. ©VTM

DPG Media, het moederbedrijf boven tv-zenders als VTM en Q2, laat uiteindelijk maar maximaal 87 in plaats van 145 mensen afvloeien.

DPG Media, het bedrijf boven merken als Het Laatste Nieuws en VTM, kondigde eind september aan te snoeien in zijn klassieke tv-activiteiten.145 jobs stonden op de helling door de opmars van uitgesteld kijken. Minder dan de helft Vlamingen kijkt nog ‘live’ naar wat de zenders hem bieden. 

De pil is minder bitter dan aanvankelijk verwacht, blijkt na de informatie- en consultatieronde. Dat is klassiek de eerste fase bij een collectief ontslag. In een communicatie aan het personeel meldt Kris Vervaet, de CEO van DPG Media in België, dat de impact van het ontslag is teruggebracht naar maximaal 87 personen. 

Het bedrijf kan de impact beperken dankzij interne verschuivingen. Een aantal personen van wie de positie bedreigd was, verhuizen naar een van de 50 digitale profielen die het bedrijf aankondigde te creëren. 

VTM investeert hard in digitale platformen, waarop de kijker de vrijheid heeft te kijken wat hij wil en wanneer hij wil. In het voorjaar kwam het al op de proppen met VTM GO, een gratis platform met korte, gepersonaliseerde advertenties. 

Ook extern zocht VTM naar oplossingen. VTM gaat een deel van zijn activiteiten in de klassieke tv-tak uitbesteden. Een deel van de geviseerde banen gaat mee over naar die externe bedrijven. Om welke activiteiten het exact gaat, kan of wil het bedrijf nog niet preciseren. 

Bonden en directie beklemtonen dat het sociaal plan daarmee nog niet afgeklopt is. De onderhandelingen lopen de komende weken nog verder over een regeling voor wie het bedrijf moet verlaten. De directie stelt tegen eind dit jaar, voor de feestperiode, uitsluitsel te willen hebben voor alle betrokken personeelsleden. 

De ontslagronde heeft alleen impact op de klassieke tv-activiteiten van de groep, bij tv-zenders als VTM, CAZ, Vitaya, Q2 en VTM Kids. Journalisten van de nieuwsdienst, die begin volgend jaar verhuist naar het hoofdkantoor in Antwerpen en daar gaat samenwerken in News City, zijn niet betrokken. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud