Open VLD zet toparchitecte Christine Conix in VRT-bestuur

De raad van bestuur van de VRT is volledig politiek benoemd. ©BELGA

Ze vervangt onderneemster Sihame El Kaouakibi.

De Vlaamse regering voert enkele wijzingen door in de volledig politiek benoemde raad van bestuur van de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT).

Opvallende nieuwkomer is Christine Conix. Zij leidt het bekende architectenkantoor Conix RDBM Architects, dat onder meer de renovatie van het Atomium op zich nam. Het kantoor bouwde ook de London Tower, een woontoren van bijna 80 meter in de Antwerpse wijk Het Eilandje

Christine Conix is de zus van Birgit Conix, de voormalige Telenet-topper die onlangs werd aangesteld als financieel directeur van de Duitse reisgroep TUI

Advocaten

Open VLD zet Conix in de plaats van de jonge 'social entrepreneur' Sihame El Kaouakibi, die bekend werd als directeur van Let's Go Urban, een dans- en theaterproject voor allochtone jongeren.

Voor de N-VA vervangt advocate Charlotte Verhaeghe, die federaal staatssecretaris voor Armoedebestrijding en Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) verdedigt in processen tegen bedreigingen, haar Gentse confrater Veronique Matthys in de raad van bestuur. 

Voormalig Vlaams minister-president Luc Van den Brande (CD&V) blijft voorzitter van de openbare omroep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud