Piet Huysentruyt trekt voorjaar van Vier

Piet Huysentruyt (foto: KV) ©Kris Vlegels

Televisiekok Piet Huysentruyt is dit voorjaar de absolute publiekstrekker van Vier. Hij zal zeven op zeven op de SBS-zender te zien zijn.

Vier stelde woensdag zijn voorjaarsprogammatie voor in Antwerpen. Voor het eerst in zijn geschiedenis programmeert de zender al in vooravond (18 uur) een eigen programma. De huidige sitcom wordt vervangen door het kookprogramma 'Smakelijk!' van Piet Huysentruyt.

De kok stond bijna 20 jaar achter de potten in de VTM-keuken, maar vorig jaar kwam er een einde aan die langdurige samenwerking. Vanaf 3 februari verschijnt de chef die Vlaanderen leerde koken dagelijks op Vier. Van maandag tot vrijdag in 'Smakelijk!', zaterdagavond in 'Chez Piet' en zondag is er een best off van de afgelopen week. Alles wordt opgenomen in Huysentruyts restaurant Likoké in de Ardèche. 

'Dit is een eerste stap op braakliggend terrein. 100.000 kijkers zou mooi zijn', zegt woordvoerder Kristof Demasure. De huidige sitcom haalt 50.000 kijkers.

Er verandert nog meer tegenover het voorjaar van 2013, toen Vier geen al te beste beurt maakte en zijn eigen programma's - toen nog overwegend uit de stal van het productiehuis Woestijnvis - over maandat tot vrijdag spreidde. Vrijdag, zaterdag en zondag werden toen gevuld met series, films en herhaling van weekprogramma's. Adverteerders kloegen dat de Vier-winkel maar vier dagen open was.

Daarom investeerde Vier in het najaar van 2013 al in een eigen smoel in het weekend, onder meer met 'De val van 1 miljoen', een liveprogramma dat wordt gepresenteerd door Evy Gruyaert die overkwam van Eén.

In het voorjaar is die rol weggelegd voor 'De Pappenheimers'. De quiz is vanaf 15 februari op zaterdag te zien en zal worden gepresenteerd door de komiek Bart Cannaerts.

Verder is komt er in de week (20u15) een nieuw seizoen van het felgecontesteerde 'Komen Eten'. Het kookprogramma zal ook tijdens het WK Voetbal (juni-juli) blijven lopen. Dat gebeurt op vraag van de adverteerders, aldus Demasure. 'Op die manier kunnen ze de reclame over een langere periode spreiden.'

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud