Redactie Belga zegt vertrouwen in CEO op

De redactie van Belga in Brussel. ©BELGA

Na de aangekondigde ontslagen willen de journalisten van het persagentschap Belga niet langer samenwerken met CEO Patrick Lacroix.

Het sociaal conflict bij het persagentschap Belga laait op. 78 van de 88 redactieleden spraken donderdag in een stemming hun wantrouwen uit in Lacroix. 

De journalisten van Belga legden woensdagmiddag na de ondernemingsraad het werk neer. Daarop kondigde de directie onverwacht het ontslag van een Nederlandstalige en een Franstalige journalist aan. Voor een journalist die deze zomer met pensioen gaat, komt geen vervanger. 

De redactie van Belga laakt dat steeds meer geld naar de aandeelhouders van het persagentschap vloeit.

'De CEO draagt in deze een verpletterende verantwoordelijkheid', schrijft het personeel in een brief, die De Tijd kon inkijken. 'Sinds zijn aantreden verzekerde hij meermaals dat aan de personeelsbezetting niet geraakt zou worden. Intussen waren er al verschillende ontslagen, zodat het lijkt dat een verdoken herstructurering wordt doorgevoerd.' De redactie laakt ook dat jaar na jaar meer geld gaat naar de aandeelhouders van Belga. Dat zijn de Belgische uitgeversbedrijven. 

De staking bij Belga duurt wellicht voort tot vrijdagochtend. Momenteel zitten directie en vakbonden voor het eerst samen voor overleg. Bij Belga werken ongeveer 100 journalisten. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud