Rentabiliweb koopt welnessportaal van Yves Rocher

Jean-Baptiste Descroix-Vernier, ceo van Rentabiliweb ©-

Het Brusselse internetbedrijf Rentabiliweb neemt de website clicbienetre.com over van de Franse cosmeticagroep Yves Rocher. Het gaat om een nieuws- en shoppingportaal over welzijn bestemd voor vrouwen. Een overnamebedrag is niet bekend.

Clicbienetre.com haalt een miljoen unieke bezoekers per maand en telt zo'n 200.000 leden, van wie 88 procent vrouwen. 'Het is onze ambitie om dit soort tactische investeringen na te streven', zegt ceo Jean-Baptiste Descroix-Vernier.

Rentabiliweb is een internetgroep actief in reclameregie, direct marketing en een rist betaal- en sms-diensten. Het noteert sinds 2006 op Alternext Parijs, maar kreeg er begin 2009 een Brusselse notering bij. Eerder dit jaar slaagde de groep erin ruim 6 miljoen euro op te halen en over te stappen naar het meer gereglementeerde beurssegment Eurolist. Rentabiliweb, opgericht door Jean-Baptiste Descroix-Vernier, heeft een marktkapitalisatie van 92 miljoen euro.

Vorig jaar veroorzaakte Rentabiliweb nog opschudding met een publiciteitsstunt in Frankrijk. Het bedrijf wilde ter promotie van een nieuwe dienst 40.000 euro uitdelen in verschillende pakketjes aan de Eiffeltoren. Maar omdat veel meer mensen dan verwacht opdoken blies Rentabiliweb de stunt in extremis af, waarna rellen ontstonden. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken diende een klacht in.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud