Samsung boekt vierde recordkwartaal op rij

Naast de stijgende vraag naar geheugenchips, speelde de nieuwe Galaxy S9 smartphone een grote rol in de goede kwartaalcijfers van Samsung ©AFP

Samsung kan voor een vierde kwartaal op rij met recordcijfers uitpakken. De belangrijkste winstmotor is de productie van geheugenchips.

Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern Samsung heeft het afgelopen kwartaal, voor de vierde verslagperiode op rij, een recordresultaat kunnen tonen. Samsung noteerde een nettowinst van bijna 8,9 miljard euro, ongeveer de helft meer dan een jaar eerder. De omzet steeg met twintig procent tegenover het eerste kwartaal van 2017. 

Populaire datachips

Dit goede resultaat is grotendeels te danken aan zijn halfgeleidertak. Samsung profiteerde van de aanhoudende stijgende vraag naar zijn geheugenchips. De datachips van de technologiegigant zijn onder meer terug te vinden in smartphones, computerservers en datacentra en zijn enorm in trek.

Niet Intel, maar Samsung is de grootste producent van chips ter wereld. Onder andere het Leuvense Imec werkt al meer dan tien jaar samen met Samsung om de componenten, materialen en processen voor de toekomstige chip te bedenken. 

Galaxy S9

Ook de smartphonedivisie deed goede zaken door de lancering van het Galaxy S9-toestel in maart, maar het bedrijf waarschuwt wel dat deze divisie onder druk staat door een zwakkere vraag naar smartphones in de toekomst. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud