Snapchat flirt met waardering van 10 miljard

©Photo News

De populaire smartphone-app Snapchat, waarmee je naar vrienden foto's stuurt die na enkele seconden vernietigd worden, zou bij recente gesprekken met de Chinese e-commercereus een waardering hebben gekregen van zo'n 10 miljard dollar, meldt de Financial Times.

Alibaba zou, volgens de informatie van de FT, Snapchat benaderd hebben om er een belang in te nemen. Het bedrag dat Alibaba op tafel wilde leggen, zou de waarde van de dienst opgekrikt hebben tot een slordige 10 miljard dollar. Ter vergelijking: vorig jaar wees Snapchat een overnamebod van 3 miljard dollar van Facebook af.

De kans dat de flirt tussen Snapchat en Alibaba concreet wordt, lijkt echter klein. Alibaba maakt zich op voor wat mogelijk de grootste beursgang ooit in de VS wordt, en heeft dus momenteel iets te veel aan het hoofd om een deal met Snapchat uit te werken.

Het verhaal illustreert nog maar eens de hype rond allerhande jonge internetstartups, die in de schaduw van de beurs almaar hogere waarderingen opgeplakt krijgen bij private kapitaalrondes. AirBnB en Dropbox hebben op die manier ook al de kaap van 10 miljard dollar gerond, en bij een recente kapitaalverhoging zag taxidienst Uber zijn waardering naar 17 miljard dollar schieten.

Snapchat houdt verrassend goed stand in een markt die almaar drukker bevolkt wordt. Facebook lanceerde, na zijn afgewezen avances, zelf een concurrerende dienst, Slingshot. En ook Instagram probeert op de trein van snel verdwijnende foto's te springen met het eigen Bolt. Maar die initiatieven lijken vooralsnog geen deuk in het harnas van Snapchat te krijgen.

Het hele verhaal rond de torenhoge waardering verdient evenwel nuance. De FT heeft 3 bronnen, die echter allemaal een erg verschillend verhaal vertellen. De ene spreekt van de bewuste 10 miljard, een andere noemt dat bedrag te hoog. Een derde bron stelt dat de waardering aanzienlijk hoger zou kunnen uitvallen gezien de populariteit van Snapchat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud