Speculeren Noren op hoger Telenet-bod?

Telenet sponsort ook een ploeg veldrijders, samen met Fidea

Opmerkelijk nieuws bij Telenet. Het pensioenfonds van de Noorse centrale bank heeft zijn belang in het Mechelse kabel- en televisiebedrijf maandag opgekrikt tot 3,15 procent.

Begin september lieten de Noren hun participatie nog onder 3 procent zakken.

Het lijkt wel alsof het bod van het Amerikaanse Liberty Global op Telenet vorige week - 35 euro per aandeel - de Noren heeft wakkergeschud.

Maandag sloegen ze ruim 140.000 aandelen extra in, tegen een prijs dicht bij 35 euro. Speculeert Norges Bank op een hoger bod? Telenet sloot onveranderd op 34,89 euro.

Naam

Als het overnamebod van Liberty Global International (LGI) op Telenet slaagt, behouden de Amerikanen in ieder geval de merknaam van het kabel- en mediabedrijf. Dat heeft de top van LGI minister-president Kris Peeters (CD&V) beloofd tijdens een 'zeer constructieve' ontmoeting.

Peeters wilde horen wat de plannen zijn met Telenet. De kans is groot dat de media- en kabelgroep uit Mechelen een volle dochter wordt van de Amerikanen. Donderdag kondigde LGI een overnamebod aan van 35 euro per aandeel op de aandelen Telenet die het nog niet in zijn bezit heeft.

Politici vragen zich af wat dat betekent voor het Vlaamse en Belgische media- en telecomlandschap. 'Voor de Vlaamse regering is het van essentieel belang duidelijkheid te krijgen over de langetermijnvisie van Telenet', klinkt het.

Center of excellence

LGI deed nog een reeks beloftes. Telenet blijft een 'center of excellence' en een belangrijk onderdeel voor de groep. De Amerikaanse kabelgroep blijft ook het niveau van investeringen in het netwerk ondersteunen om maximale concurrentie op de Vlaamse markt te garanderen.

'Bijkomende investeringen van LGI zullen gericht zijn op groei en het daaruit volgende behoud van groei in de tewerkstelling.' Ten slotte zal de dialoog met de mediasector 'consequent en oplossingsgericht' doorgaan.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud