Spotify groeit, maar minder dan verwacht

©REUTERS

Van de 170 miljoen gebruikers hebben er 75 miljoen een Premium-account bij de muziekstreamingdienst.

In het eerste kwartaal van dit jaar kende het streamingplatform Spotify   een sterke groei en kon het zijn verlies terugdringen, maar dat was alsnog minder dan analisten vooraf verwacht hadden.

Spotify heeft momenteel 170 miljoen maandelijks actieve gebruikers, van wie 75 miljoen met een betalend account. In vergelijking met vorig jaar zijn dat stijgingen van respectievelijk 30 en 45 procent. Van de gebruikers met een betalend account komt 40 procent uit Europa. In specifieke landen, waaronder de Verenigde Staten en BraziliĆ«, wil Spotify de conversie van gratis naar betalende accounts verhogen door de proefperiode voor een Premium-account te verlengen tot twee maanden.

De omzet bedroeg vorig kwartaal 1,139 miljard euro en steeg daarmee 26 procent. Van die omzet komt 1,037 miljard euro uit betalende accounts en 102 miljoen euro uit advertenties. Het operationeel verlies bedroeg 41 miljoen euro - 55 procent minder dan een kwartaal eerder en 71 procent minder dan dezelfde periode in 2017.

Het zijn de eerste kwartaalcijfers die Spotify aankondigt nadat de streaminggigant begin april naar de beurs is getrokken. Doordat analisten een omzet van 1,16 miljard euro verwacht hadden, kreeg het aandeel woensdag nabeurs nog een tik en daalde het 9 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud