Telenet verrast met jaarcijfers

Telenet-topman Duco Sickinghe (foto: Belga)

Telenet heeft verrassend nabeurs zijn voorlopige jaarresultaten voor 2012 bekendgemaakt. Die publicatie kwam er op vraag van beurswaakhond FSMA. De omzet kwam boven de verwachtingen uit, de vooropgestelde bedrijfskasstroom werd gehaald.

De timing van het persbericht met voorlopige cijfers is opvallend. Vrijdag loopt het bod van Liberty Global op de aandelen Telenet die het nog niet bezit af. De volledige cijfers komen pas op 27 februari.

Maar de publicatie komt er dus op vraag van de FSMA. 'Wij vonden het opportuun om de cijfers zo snel mogelijk te geven, om de markt maximaal te informeren', zegt FSMA-woordvoerder Jim Lannoo. Ook Telenet bevestigt dat. 'De cijfers zijn netjes in lijn met de voorspellingen, en op omzetvlak zelfs iets beter', aldus IR-manager Vincent Bruyneel. 'De FSMA vond dat iedereen het recht had dat te weten.'

De reeds verhoogde prognoses voor 2012 werden dus gehaald. De groei van de omzet bedroeg 8,2 procent (tegen een verwachte 7 à 8 procent). Hoogstwaarschijnlijk zit het succes van het mobiele aanbod King & Kong daar voor iets tussen, al wil Telenet zelf daar nog geen uitspraken over doen.

De bedrijfskasstroom (adjusted ebitda) klom met 7,5 procent (7 à 8 procent verwacht).

Gisteren gaf Telenets minderheidsaandeelhouder Omega Advisors te kennen dat het zijn 3,4 procent van de aandelen niet zal inbrengen in het bod van Liberty. Eerder deed gaf ook Norges Bank (4,3%) de Amerikanen een njet. Door die tegenstand zal het Liberty wellicht niet lukken om Telenet volledig op te slorpen en van de Brusselse beurs te halen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud