'The Independent staat te koop'

The Independent staat te koop, aldus tegenhanger The Guardian. - AFP ©AFP

De Britse krant The Independent staat in de etalage. Dat meldt althans de Britse opponent The Guardian. Alexander Lebedev zou de toestemming gegeven hebben aan stichter Andreas Smith om een koper te zoeken.

De Britse krant The Guardian ziet enkele aanwijzigingen voor een op til zijnde verkoop van The Independent. Het fortuin van eigenaar Alexander Lebedev slonk de laatste jaren razendsnel. 

Verder waren de laatste maanden opvallende wijzigingen in de raad van bestuur. Het bestuur verschoof Smith van de positie van niet-uitvoerend directeur naar voorzitter van de raad van bestuur. Maar nog meer opvallend was het vertrek van Evgeny Lebedev, de zoon van Alexander, uit datzelfde bestuur. 

Uit die verschuivingen en uit andere informatie leidt The Guardian af dat The Independent te koop staat. Smith kreeg de opdracht een koper te zoeken. Tot nu toe zonder resultaat, klinkt het. Even dook de naam op van de Britse kunstverzamelaar Charles Saatchi, maar beide partijen ontkrachtten dat gerucht. 

Bij de start van The Independent in 1986 veroverde The Independent snel een forse brok marktaandeel op de Britse krantenmarkt, tot zelfs 400.000 exemplaren. Doorheen de jaren liep de verkoop terug. Op dit moment verkoopt de krant dagelijks nog 60.000 exemplaren en het dubbele op zondag. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud