Tienerapp Musical.ly vervangen door TikTok

©rv

De razend populaire tienerapp Musical.ly houdt op te bestaan. Gebruikers die de app donderdag wilden gebruiken, belandden automatisch in de app TikTok.

Het moederbedrijf van TikTok, het Chinese ByteDance, nam Musical.ly in 2017 over voor 1 miljard dollar. Zowel TikTok als Musical.ly zijn Chinese producten, maar terwijl Musical.ly een groot succes kende bij tieners in Amerika en Europa, deed TikTok het erg goed in AziĆ«. 

Musical.ly haalde recent de kaap van de 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers, TikTok is goed voor 500 miljoen maandelijks actieven. 

Tieners maken met de app video's van hoe ze een liedje meelippen. De filmpjes duren tussen 15 seconden en 1 minuut. TikTok is volgens het onderzoeksbureau SensorTower de vaakst gedownloade iOS-app ter wereld.

Musical.ly ontstond enkele jaren geleden in Sjanghai, als geesteskind van Alex Zhu en Lulu Yang. Zij bouwden aanvankelijk aan een leerplatform waarop gebruikers informatie konden delen via korte video's. Dat specifieke element - korte gebalde video's - bogen de twee om naar Musical.ly. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect