Tijd en Standaard zeldzame groeiers in krantenlandschap

In Franstalig België blijft de krantenverkoop fors dalen ©Photo News

De Tijd en De Standaard zijn over het tweede kwartaal jaar op jaar de enige groeiers in het Belgische krantenlandschap. Opmerkelijk blijft de sterke achteruitgang in Franstalig België.

Uit cijfers van de betaalde verspreiding voor print en digitaal samen van de CIM, het Centrum voor Informatie over de Media, blijkt dat De Tijd in de twaalf maanden tot 30 juni zijn verkoop zag stijgen met 0,73 procent in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee presteert de krant gevoelig beter dan de totale Nederlandstalige markt, die de verkoop gemiddeld met 0,49 procent zag dalen.

Ook de verkoop van De Standaard steeg (+0,51%), terwijl De Morgen de verkoop zag stabiliseren. Alle andere titels gingen achteruit. De grootste verliezer is Gazet van Antwerpen (-1,91%), tegenwoordig onderdeel van Het Mediahuis. 

De Franstalige krantenmarkt kreeg opnieuw klappen. Geen enkele titel kon daar de afgelopen 12 maanden groei optekenen. Gemiddeld zag de markt haar verkoop met 4 procent dalen. Dat is nog een stuk forser dan de minus 3,8 procent in het eerste kwartaal. La Dernière Heure en Le Soir zien hun verkopen meer dan 7 procent dalen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud