Topman Mozilla stapt op wegens verzet tegen homohuwelijk

Het Amerikaanse Mozilla, bekend van de webbrowser Firefox, heeft donderdag het ontslag aangekondigd van zijn topman Brendan Eich. Die was nog geen twee weken geleden tot algemeen directeur benoemd, maar kwam in een lastig parket nadat bekendraakte dat hij een campagne tegen het homohuwelijk had gesteund.

'Brendan Eich heeft ervoor gekozen ontslag te nemen als algemeen directeur', maakte Mozilla bekend op zijn officiële blog. Eich is een van de mede-oprichters van het bedrijf en bekleedde er verschillende functies. Op 24 maart werd zijn benoeming tot topman bekendgemaakt.

Na die promotie kwam Eich onder vuur te liggen vanwege een schenking die hij deed om een campagne te ondersteunen die in 2008 tegen het homohuwelijk in Californië werd gevoerd.

Een van zijn critici was de ontmoetingssite OkCupid. Die riep bezoekers aan de site op geen gebruik te maken van software van Mozilla om naar OkCupid te surfen. 'De nieuwe baas van Mozilla, Brendan Eich, is een tegenstander van gelijke rechten voor homokoppels', stond op de website te lezen.

Mozilla heeft intussen benadrukt achter gelijkheid en vrijheid van meningsuiting te staan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud