Topmanager Telenet naar VTM

herbert vanhove

Herbert Vanhove, verantwoordelijke business development bij Telenet, gaat aan de slag bij VMMa. De manager moet bij de televisie- en radiogroep een nieuwe afdeling oprichten die inspeelt op de mogelijkheden van 'het snel evoluerende televisielandschap'.

'Het televisiekijkgedrag evolueert razendsnel. Dankzij de digitalisering wordt er meer televisiecontent geconsumeerd dan ooit. We willen de kansen grijpen die de digitalisering biedt', zegt Peter Bossaert, CEO van de VMMa. 'We willen zowel op het vlak van structuur als knowhow klaarstaan om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. In die context zetten we met de komst van Herbert een belangrijke en noodzakelijke stap.'

Vanhove is 44 en werkte achtereenvolgens voor Alcatel-Lucent, Qualcomm en Telenet. Bij die telecomgroep was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en innovaties.

Zijn overstap is opmerkelijk, want Telenet en de VMMa hebben niet de beste verhouding. De televisiegroep vindt dat de kabeloperator te weinig betaalt voor het doorsturen van haar signalen. Ook het uitgesteld kijken is een discussie. Daardoor zijn de zenders van VMMa bijvoorbeeld niet te zien op het Yelo-platform van Telenet.

In een reactie zegt Duco Sickinghe van Telenet: 'Zijn overstap naar VMMa zal ongetwijfeld leiden tot een zekere mate van kruisbestuiving tussen zenders en distributeurs in dit evoluerend medialandschap.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud