Topvrouw van Deense Persgroep-dochter stapt op

Lisbeth Knudsen stapt na acht jaar op bij Berlingske Media, op aansturen van de nieuwe Belgische aandeelhouder. ©Berlingske Media

Lisbeth Knudsen, de CEO van Berlingske Media, het Deense dochterbedrijf van De Persgroep, neemt ontslag na een ‘verschil in visie’ met de Belgische aandeelhouder.

In een persbericht wordt Knudsen door De Persgroep bedankt voor het geleverde werk rond de ‘transformatie’ van het bedrijf. Maar omdat we het niet volledig eens konden worden over de te volgen strategie, hebben we besloten om in goede verstandhouding uit elkaar te gaan, zegt CEO Christian Van Thillo.

Knudsen was acht jaar lang CEO en hoofdredacteur van Berlingske Media, de mediagroep die onder meer de kranten Berlingske en BT uitgeeft. Ze heeft haar hele carrière van 40 jaar in de journalistiek doorgebracht, vooral bij Berlingske maar ook bij enkele andere Deense media.

Knudsen wordt als CEO van Berlingske Media voorlopig opgevolgd door directielid Bjarne Werner Munck, in afwachting van de aanstelling van een nieuwe CEO. Als hoofdredacteur van Berlingske wordt Knudsen opgevolgd door redactiechef Tom Jensen.

Het ontslag van de CEO volgt slechts enkele weken na een herschikking van de raad van bestuur van Berlingske Media. De Deeense captain of industry Kim Graven-Nielsen werd daar benoemd tot voorzitter.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud