'Twitter al in november naar de beurs'

©AFP

Twitter trekt al in november naar de beurs. Dat schrijft The Wall Street Journal. Ondertussen breidt de sociaalnetwerksite het bankensyndicaat voor de operatie uit.

Twitter maakte midden september via een... tweet bekend dat het bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC een dossier had ingediend voor een beursintroductie. Maar de eigenlijke aanvraag had al weken voordien plaats, zeggen bronnen dicht bij het bedrijf. Gewoonlijk behandelt de SEC dergelijke dossiers op 2,5 maand. Indien die timing gerespecteerd wordt, zou de operatie al in november kunnen plaatshebben, aldus de bronnen van de Amerikaanse zakenkrant.

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de beursgang door. Na Goldman Sachs haalt Twitter nu ook de banken Morgan Stanley en JP Morgan Chase aan boord van zijn bankensyndicaat. Goldman Sachs zal de hoofdrol blijven spelen.

Op de financiële gegevens van de sociaalnetwerksite is het wachten, want Twitter maakte voor het indienen van zijn dossier gebruik van een wet (de JOBS Act - 'Jump start Our Business Startups') die bedrijven toelaat pas in de laatste rechte lijn naar een beursintroductie (drie weken voor de eigenlijke datum) met gedetailleerde informatie naar buiten te komen.

Voor welke beurs Twitter zal kiezen - de New York Stock Exchange (NYSE) of de technologiebeurs Nasdaq - is nog onduidelijk. Eerder deze week leek de NYSE het te gaan halen, maar die informatie werd snel gerelativeerd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud