Van Coppenolle trekt ex-Telenet-topper Van Gorp aan

Jo Van Gorp, in een vorig leven hoofd residentiële klanten bij Telenet, wordt de operationeel directeur van Right Brain, het Vlaamse technologiebedrijf van Bart Van Coppenolle.

Van Gorp gaat samen met Bart Van Coppenolle en Philip Vandormael, beiden ex-Metris, Right Brain leiden. De ex-Telenet-manager gaat de commerciële operaties van Right Brains product bhaalu wereldwijd uitbouwen.

Bhaalu is een interface voor internettelevisie gebaseerd op de neuropsychologie. Het product wordt momenteel getest bij zowat 1.000 gebruikers in België, Nederland, Duitsland, de VS en Singapore.

'Er is nood om de verdeeldheid van informatie op het internet aan te pakken. Google werkt op basis van onze linkerhersenhelft: ik zoek, vind, werk en ben gespannen. Bhaalu volgens onze rechterhersenhelft: niet weten wat je zoekt en toch ontdekken. Het is zappen en tv-kijken zonder je in te spannen. Los van de tijd. Nu moet je weten wat er op tv is om je digicorder te programmeren. Met de box van bhaalu hoeft dat niet: je neemt alles op waarop je geabonneerd bent, en daarna bekijk je wat je wil, op basis van je interesses, wat vrienden leuk vinden,...', zei Van Coppenolle eerder in een interview met De Tijd.

'Alle marktspelers gaan akkoord: mensen moeten ontspannen kunnen kijken naar wat ze willen, wanneer en waar ze willen. Maar nog niemand heeft het uitgevoerd. Door een gebrek aan bandbreedte, geheugen en communicatie kon dat twee jaar geleden nog niet. Nu wel, dankzij opslag in de cloud en collaborative videorecording: alle bhaalu-boxen werken samen om al die programma’s en internetfilmpjes op te slaan.'

Right Brain, met hoofdkantoor in Hasselt, haalde in de zomer 6 miljoen euro op. Het bedrijf heeft kantoren in Duitsland, New York en Singapore.

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud