Van Doorne niet langer hoofdredacteur VTM Nieuws

Een archiefbeeld van Bart Van Doorne.

Bart Van Doorne is niet langer hoofdredacteur van het VTM Nieuws. Van Doorne vertrekt, volgens een persbericht in onderling overleg met de zender. Hij wordt niet vervangen.

Van Doorne deelde de functie van hoofdredacteur van 'Het nieuws' met Nicholas Lataire. In september werd met ex-VRT'er Kris Hoflack een algemeen hoofdredacteur geschoven boven het topduo. Hoflack moest zich bezig houden met de lange termijn van de nieuwsprogramma's, terwijk Van Doorne en Lataire zich moesten buigen over het versterken van 'Het nieuws'.

Maar lang hield die structuur dus niet stand. Lataire blijft nu in zijn eentje verantwoordelijk voor de nieuwsuitzendingen van VTM.

'We willen Bart uitdrukkelijk danken voor het vele en harde werk van de voorbije tijd en wensen hem in de toekomst alle succes toe', zegt Hoflack in een persbericht.

Van Doorne was sinds de zomer van 2011 aan de slag als hoofdredacteur bij VTM. Ervoor werkte hij al als journalist voor de commerciƫle omroep, en was hij een tijd hoofdredacteur van de krant De Morgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud