Advertentie

Videogame ‘Watch Dogs' breekt records

Watch Dogs werd al in juni vorig jaar aangekondigd op de gamebeurs E3, maar kwam pas nu op de markt. ©AFP

‘Watch Dogs’, de nieuwe game van de Franse videospelletjesmaker Ubisoft, is in zijn eerste week meer dan 4 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Volgens Ubisoft breekt 'Watch Dogs' daarmee het record van ‘populairste game in de eerste week na de lancering’. Ook in zijn eerste 24 uur deed het spel al verkooprecords sneuvelen. Het succes is een opsteker voor Ubisoft, dat de lancering van het spel een half jaar had uitgesteld. Het aandeel van de Franse groep werd dit jaar al de helft duurder.

‘Watch Dogs’ speelt zich af in Chicago. Gamers kruipen in de huid van Aiden Pearce, een hacker die op de vlucht is voor de politie en inbreekt in een computersysteem dat onder meer de infrastructuur van de stad controleert.

In de marge van de lancering scoorde ook de Belgische filmregisseur Cecilia Verheyden een hit. Ze regisseerde een reclamefilmpje voor de nieuwe game dat aan een virale carrière bezig is. Het filmpje - waarin toevallige passanten wordt wijsgemaakt dat ze met hun smartphone de verkeerslichten kunnen bedienen - werd in ruim twee weken al bijna 13 miljoen keer bekeken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud