Vivendi verkoopt helft belang in Activision Blizzard

©EPA

De Franse mediagroep Vivendi heeft een overnemer gevonden voor de helft van haar belang in videogamereus Activision Blizzard. Vivendi, dat zijn schulden aan het afbouwen is, loopt al geruime tijd met dat belang te leuren.

Wie het aandelenpakket overneemt, is niet bekend. Maar het gaat om 41,5 miljoen aandelen, de helft van het belang van iets meer dan 10 procent dat Vivendi aanhoudt in Activision Blizzard. Aan de slotprijs van woensdag (20,87 dollar) is het pakket omgerekend zo'n 633 miljoen euro waard.

Vivendi verkreeg het belang in Activision Blizzard, bekend van topgames als World of Warcraft en Call of Duty, in 2007. Toen fuseerde het mediabedrijf zijn gamesdivisie met het Amerikaanse Activision. Daarmee ontstond de grootste uitgever van computerspelletjes, voor grote concurrent Electronic Arts.

Maar het bedrijf beschouwt de games niet langer als een van zijn kernactiviteiten. In het kader van een schuldafbouw staan er meerdere activiteiten in de etalage. In dat kader werd vorige maand het Franse telecombedrijf SFR verkocht aan Altice. Vorig jaar verkocht de groep ook zijn controlebelang in Maroc Telecom aan Etisalat.

En het is ook nog steeds de bedoeling dat Vivendi volledig uit Activision Blizzard stapt. Na deze deal heeft de groep nog eens 41,5 miljoen aandelen in handen, waarvoor een overnemer wordt gezocht.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud