VRT ziet hoofd productiehuis vertrekken

Bart De Prez, de topmanager van interne productiehuis van de VRT, verlaat de openbare omroep. Het nieuws is een tegenslag voor de VRT, aan de vooravond van een belangrijk najaar in het medialandschap. 'Zoiets is nooit aangenaam, maar die dingen gebeuren nu eenmaal', reageert VRT-woordvoerder Björn Verdoodt.

De Prez werkte in totaal 25 jaar bij de VRT, met een kort intermezzo bij SBS eind jaren '90. Hij debuteerde aan de Reyerslaan als presentator en redacteur voor verschillende radioprogramma's. eind jaren '80 stapte hij over naar televisie, eerst als redacteur en daarna als producer. Hij scoorde onder andere met programma's als De drie wijzen, Typisch Chris en Het swingpaleis. De voorbije twee jaar stond hij aan het hoofd van Het Televisiehuis, het intern productiehuis van de openbare omroep.

Zijn taken worden voorlopig overgenomen door productiedirecteur Lena De Meerleer, in afwachting van een definitieve vervanger. Alle programma's die in voorbereiding zijn, worden gewoon verder ontwikkeld.

Het vertrek van De Prez komt op een vervelend moment voor de VRT. De openbare omroep verloor trouwe partner Woestijnvis vorig jaar, nadat mediaholding De Vijver - die ook Woestijnvis controleert - de SBS-zenders overnam. Dit najaar zal eindelijk duidelijk worden hoe sterk de vernieuwde SBS-zenders (VT4 & VijfTV) staan, met een aantal voormalige VRT-kleppers in de programmatie.

De Prez wil geen verder commentaar kwijt over zijn vertrek uit de Reyerslaan of over zijn toekomst.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud