Advertentie
Advertentie

VTM en 2BE vanaf vandaag op Yelo TV van Telenet

Yelo TV biedt vanaf vandaag alle grote Vlaamse tv-zenders aan. ©BELGA

Zowat 3,5 jaar na de lancering van het online tv-platform Yelo door Telenet, zijn nu ook de zenders van Medialaan op dat platform te bekijken. Dat is een concreet gevolg van het akkoord dat beide bedrijven in maart hebben bereikt.

De Medialaan-zenders VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM en JIM zijn vanaf vandaag beschikbaar op alle dragers die Yelo ondersteunen: smartphone, tablet en pc. Yelo is een app die door Telenet-klanten kan worden gebruikt om op die computerschermen naar een aanbod van tv-zenders te kijken.

In het aanbod gaapte echter van bij het begin een groot gat: de Vlaamse publiekszenders van Medialaan ontbraken omdat beide bedrijven het niet eens konden raken over een vergoeding voor het verspreiden van de zenders via dit nieuwe kanaal. Dat conflict kaderde in een breder dispuut tussen Telenet en Medialaan, over de verdeling van de televisierechten en de vergoeding die Telenet aan de zenders moet betalen voor het niet-lineair aanbieden van hun tv-signaal.

Pas afgelopen maart bereikten beide bedrijven een allesomvattende deal, waarvan de details overigens niet bekend zijn. Dat akkoord loopt nog tot 2017. De opname van de Medialaan-zenders in het Yelo-aanbod is er een concreet gevolg van.

Voor Medialaan betekent dit een vergroting van het kijkbereik. ‘Ongeveer 400.000 klanten van Telenet maken regelmatig gebruik van de Yelo TV app en website’, aldus een persbericht. Beide bedrijven zeggen dat ze ‘verder gaan samenwerken om andere innovaties rond televisiebeleving te ontwikkelen’.

Voorlopig is het nog niet mogelijk om via Yelo programma’s van Medialaan te bekijken die met een digicorder werden opgenomen. ‘Telenet bekijkt nog wanneer en tegen welke voorwaarden’ dat mogelijk zal zijn, klinkt het.

Yelo TV zal vanaf deze zomer ook beschikbaar worden voor Windows 8 smartphones. Vandaag werkt de app al op iOS, Android en Windows 8 voor tablet en PC, en online op yelotv.be.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud