VTM Nieuws verhuist mee naar Antwerpen

Het gebouw van De Persgroep in Antwerpen is in volle opbouw. ©Dries Luyten

VTM Nieuws trekt weg uit Vilvoorde. News City, het project van de Persgroep en Medialaan om alle nieuwsredacties te bundelen, vestigt zich integraal in het nieuwe gebouw in Antwerpen.

Tot nu toe was de Medialaan in Vilvoorde de vaste stek van de VTM-Nieuwsredactie. Daar komt vanaf eind volgend jaar verandering in. 

De VTM-Nieuwsredactie, de studio incluis, verhuist van Vilvoorde naar Antwerpen. De verhuizing komt er in de nasleep van de oprichting van News City, de bundeling van de nieuwsredacties van Medialaan en De Persgroep. Het gaat om de redacties van Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Morgen, Humo, Dag Allemaal en VTM Nieuws. 

Trillingen

De Persgroep vatte eind 2016 de bouw van een nieuw redactiegebouw aan het Kievitplein in Antwerpen aan, vlakbij het Antwerpse Centraal Station. Maar toen De Persgroep in oktober vorig jaar haar belang in Medialaan van 50 naar 100 procent verhoogde, plaatste dat de groep voor een breinbreker. 

Moest VTM Nieuws mee naar het nieuwe gebouw in Antwerpen? De oprichting van News City leek dat te suggereren. Maar praktisch was de verhuizing geen evidentie. Zo moeten de zendwagens van VTM gemakkelijk de stad uitraken. Er was ook even sprake van 'trillingsproblemen'.

De voorbijrijdende treinen zouden niet bevorderlijk zijn voor de werking van een tv-studio. 'De bouwmeester heeft dat bekeken en technisch het licht op groen gezet', bevestigt Medialaan-woordvoerder Sara Vercauteren. De oplevering van het gebouw is gepland voor najaar 2019. 

Vilvoorde

Paul Daenen en Kris Hoflack, de directeurs Nieuws, noemen het 'logisch' dat alle nieuwsredacties op een en dezelfde locatie komen. In Antwerpen zullen 400 redacteurs aan de slag zijn. In het gebouw kunnen 1.000 mensen tegelijk werken. De Persgroep vestigt er ook z'n hoofdzetel en de financiĆ«le dienst. 

Door de verhuizing naar Antwerpen zitten de nieuwsredacties wel verder van Brussel, nog altijd het politieke hart van dit land en Europa. Om die reden blijft er waarschijnlijk een set voor dringende interventies in Vilvoorde. 'We hebben ook een speciale Brussel-correspondent, die snel kan inspelen op nieuws daar', aldus Vercauteren.

De radiostudio's van de zenders Q en Joe FM en de gehele entertainmentafdeling blijven wel in Vilvoorde, onderstreept het bedrijf nog. Het nieuws werd meegedeeld op een ondernemingsraad. Er starten individuele gesprekken met iedereen die bij de verhuizing betrokken is. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud