VTM2, VTM3 en VTM4 vervangen Q2, Vitaya en CAZ

Een beeld uit het nieuwe seizoen van 'The Voice Kids'. ©The Voice Kids

DPG Media hervormt eind deze maand zijn zenderaanbod.

Naast VTM zal de Vlaamse kijker terechtkunnen op VTM 2, VTM 3 en VTM 4. De drie kanalen vervangen Q2, Vitaya en CAZ. Dat kondigde algemeen directeur tv, streaming en radio Dirk Lodewyckx maandag aan. Ook de oorspronkelijke VTM-slogan 'Kleurt je dag' keert terug.

DGP Media gaf begin dit jaar al aan dat er een hertekening zat aan te komen. ‘VTM blijft een groot uitstalraam. 75 procent van de content wordt nog altijd lineair bekeken, live of uitgesteld’, zei Lodewyckx toen.

Daarom komt er een tweede VTM-zender met een mix van Vlaamse en internationale programma’s. ‘Met twee kanalen kunnen we scherpere en minder brave keuzes maken', zegt de televisiedirecteur.

Met twee kanalen kunnen we scherpere en minder brave keuzes maken.
Dirk Lodewyckx
Directeur tv, streaming en radio DPG Media

VTM 3 wordt het filmkanaal, aangevuld met series en sitcoms. VTM 4 bundelt de actie en klassiekers.

Geheimzinnig

Over de zender CAZ 2 hangt intussen nog wat geheimzinnigheid. 'We hebben daar nog plannen mee, maar daar gaan we later meer over zeggen', zei Lodewyckx.

DPG is niet de enige speler die zijn aanbod bundelt rond één sterke merknaam. Ook de concurrerende SBS-zenders Vier, Vijf en Zes werden recent scherper afgelijnd. Zij worden herdoopt tot Play Vier, Play Vijf en Play Zes - naar de Play-bundels van Telenet dat eigenaar is van de SBS-zenders. Volgend jaar wordt het aanbod uitgebreid met Play Zeven.

De naamswijziging van de DPG-zenders vindt plaats op 31 augustus, aan het begin van het nieuwe tv-seizoen. Later deze maand maakt DPG Media de concrete programmatie bekend. Lodewyckx ontkende wel dat er sprake zal zijn van het 'leeghalen' van de beste programma's op VTM. 'Op VTM zullen nog minstens 10 nieuwe lokale producties te zien zijn, op VTM 2 minstens vijf.'

Over het thema dat het hele Vlaamse tv-landschap al jaren bezighoudt - de komst van een lokaal streamingplatform of 'Vlaamse Netflix' - loste Lodewyckx niets. De joint venture tussen DPG en Telenet die dat platform gaat uitbaten, moet nog het groene licht krijgen van de Europese Commissie. 'Zolang dat niet gebeurd is, kan en mag ik er niets over zeggen', aldus Lodewyckx.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud