Advertentie

Walt Disney lanceert eigen Netflix

©EPA

Disney lanceert in november zijn eigen videostreamingdienst in de Verenigde Staten.

The Walt Disney Company heeft vrijdag Disney+, zijn langverwachte familievriendelijke videostreamingdienst, gelanceerd. Disney gaat de strijd aan met de koning van het comakijken, Netflix . Klanten kunnen op Disney+ series en films van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic bekijken. 

Disney+ wordt op 12 november in de VS gelanceerd. Binnen de twee jaar moet de dienst 'in alle belangrijke regio's van de wereld' beschikbaar zijn.

The Sound of Music

In het eerste jaar heeft Disney 25 nieuwe series en 10 nieuwe films en documentaires in petto. Het bedrijf stelt ook alle 30 seizoenen van de Amerikaanse tv-reeks 'The Simpsons' ter beschikking. In totaal bevat de collectie 7.500 televisie-episodes en 500 films, inclusief 'The Sound of Music'. 

Een abonnement op Disney+ kost 6,99 dollar (6,20 euro) per maand. De prijs van Netflix' goedkoopste pakket in de VS werd onlangs verhoogd naar 7,99 dollar per maand. Het populairste Netflix-abonnement kost er 12,9 dollar.

De concurrentie op het gebied van videostreaming neemt almaar toe. In maart maakte Apple  bekend eind dit jaar zijn eigen videostreamingdienst te lanceren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud