Webhostingreus GoDaddy begint in België

GoDaddy staat in de VS bekend om zijn excentrieke reclamecampagnes. Ook de Belgische steracteur Jean-Claude Van Damme liet zich daarvoor al inhuren. ©Photo News

Het Amerikaanse webdienstenbedrijf GoDaddy is sinds kort ook actief in ons land. De groep is gespecialiseerd in het online ontwerp en de hosting van websites voor zelfstandigen en kmo’s.

GoDaddy werd opgericht in 1997, in de beginjaren van het internet, en groeide uit tot één van de grootste aanbieders van websites en ondersteunende diensten ter wereld, met meer dan 12 miljoen klanten. Het bedrijf zegt dat het zowat 57 miljoen domeinnamen (webadressen) beheert. Het baat een online platform uit waarmee particulieren en bedrijven zelf een website kunnen bouwen en allerlei extra diensten kunnen integreren, zoals een koppeling met sociale media of een mobiele site.

GoDaddy is een begrip in zijn Amerikaanse thuismarkt, onder meer dankzij een traditie van opgemerkte reclamecampagnes met veel vrouwelijk schoon. De groep is volop bezig met een internationaal expansietraject. Nadat ze eerder naar India en Latijns-Amerika trok, lanceert ze zich nu in 21 Europese markten en in 14 nieuwe talen, ook het Nederlands.

Intussen timmert het bedrijf ook volop aan een beursgang. De banken Morgan Stanley en JP Morgan Chase werden geselecteerd om GoDaddy wellicht in de herfst op de markt te brengen.

Over de waardering en de omvang van de IPO is nog niets bekend. De laatste publieke info dateert van 2011, toen enkele private equity fondsen een belang kochten in het bedrijf, dat toen op 2,25 miljard dollar werd gewaardeerd. In het boekjaar tot juni 2013 boekte de groep ongeveer een miljard dollar omzet, volgens de kredietanalist Moody’s. De in januari aangestelde CEO Blake Irving (ex-Yahoo) verklaarde vorig jaar in een interview dat hij de omzet over een jaar of twee naar 5 miljard dollar wil opkrikken.

Behalve met een geografische expansie wil GoDaddy die steile groei ook boeken met het aanbieden van nieuwe diensten en via overnames. Zo meldde de techsite TechCrunch deze week dat het bedrijf een concurrent gaat lanceren voor Shopify, een platform waarmee kleine bedrijven snel en makkelijk een e-commerce-site kunnen uitbouwen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud